МЕХАНИЗМИ

hettich

Intermat пантата за бърз монтаж

Обширна програма за разнообразна употреба

Доказаната система панти за бърз монтаж Intermat от Hettich със своята обширна програма с повече от 100 различни варианта за приложение предлага на всички производители на кухни и други мебели правилното решение за неимоверно много различни приложения. В комбинация с опционалния демпфер Silent System тя предлага атрактивни възможности за диференциране.

Програмата Intermat обхваща панти с ъгли на отваряне от 110° и 125°, панти за профилни врати с 95° ъгъл на отваряне, панти с голям ъгъл на отваряне 165°, специални панти с вариращи от -45° до +90° корпусни ъгли, както и панти за стъклени врати и за врати с алуминиеви рамки. Програмата Intermat е налична за всички познати на пазара схеми за разпробиване на отворите за закрепване, както и за различни варианти за закрепване на главата. Програмата е напълно завършена с голямо разнообразие от монтажни пластини, както и покриващи капачки за рамото на пантата със завършена форма, с възможност за поставяне на клиентско лого.

Sensys_w107_TAС опционалния демпфер Silent System пантата Intermat затваря мебелните вратички контролирано, нежно и тихо. Предимствата на комфорта на затваряне посредством демпфер могат да се комбинират при монтажа при клиента с всички налични варианти панти. За стандартни врати с две панти е достатъчен дори само един демпфер. Оптималното действие на демпферирането се постига посредством назъбено колелце за регулиране съобразно големината и тежестта на вратата. Intermatсъс Silent System повишава жизнения комфорт на потребителя на мебелите и предоставя на производителя предимства по отношение на разходите, качеството и потенциала за диференциране от конкуренцията.
Производители на мебели от целия свят се доверяват на надеждните и висококачествени пантиIntermat. От въвеждането им през 1993 година досега са произведени повече от 1 милиард пантиIntermat. При това пантите убеждават с лесен и бърз монтаж, комфортни възможности за регулиране, сигурност, съответсващ дизайн, както и надеждно качество. В комбинация с опционалния демпферSilent System те се грижат освен 102това и за повишаване на жизнения комфорт посредством нежно затваряне.

Панта за бърз монтаж Sensys

Нови функции за многообразно приложение

Поколението панти Sensys на Hettich съчетава непреходен дизайн с емоционален комфорт. Hettich допълни производствената програма на Sensys с нови функции и с това предлага атрактивни приложения и възможности за икономически изгодна диференциация.

 

Sensys с интегриран демпфер
Пантата Sensys печели по точки най-вече благодарение на плавното, автоматично затваряне на мебелните вратички с необичайно големия ъгъл на придърпване от 35 градуса. Надежното затваряне на мебелните вратички, дори само с движение на китката, както и равномерното меко движение при затваряне са единствени по рода си на пазара и са гарантирани в температурния диапазон от +5°C до +40°C.

Панта Sensys с широк ъгъл на отваряне
Благодарение на 165-градусовия ъгъл на отваряне пантата Sensys с широк ъгъл на отваряне позволява на мебелните вратички да се отварят широко и затварят равномерно меко. Могат да се поставят вътрешни чекмеджета без дистанционери благодарение на нулево надстърчане и се гарантира сигурността на пръстите във всяка позиция на вратата. Пантата Sensys с широк ъгъл на отваряне бе отличена с iF Product Design Award 2014 и Red Dot Award „Product Design 2014“.

Панта за дебели врати Sensys
Особеният ход на движение на профилните врати и вратите с особено голяма дебелина на материала представляват предизвикателство за пантите. Дори екстремно дебели мебелни врати се затварят съсSensys плавно, нежно и безшумно, така че тенденцията към минимални видими фуги и дебели врати може да се превърне в реалност с пантата за дебели врати Sensys. Наградата iF Product Design 2014 отличи пантата за дебели врати Sensys.

Sensys без демпфер
Sensys има много добра характеристика на демпфериране при големи и тежки и при малки и леки врати. Освен това за диференцирането на мебелните програми при един и същ външен вид на пантите се предлага и вариант на Sensys без демпфер.

Sensys без автоматика за затваряне
За функцията Push to open при фронтове без дръжки има панта Sensys без автоматика на затваряне.

Убеждаващ дизайн
Sensys убеждава и чрез елегантен дизайн: пантата в комбинация с монтажната пластина създава едно хармонично цяло. Изящна покриваща капачка скрива винтовете на главата на пантата, а откопчаващият бутон за демонтаж е невидим отпред

 

Система за плъзгащи се врати TopLine L

Устойчива техника и безпроблемна, гъвкаво приложима система – TopLine L съответства на всички функционални и модерни изисквания на една система за плъзгащи се врати.

TopLine L убеждава с лесния монтаж, удобното регулиране по височина и комфортното ежедневно използване. Дори и при врати с маса до 50 кг, TopLine L предлага превъзходно поведение при движението. Устойчивият на корозия материал гарантира дълъг живот на обкова със запазване на стабилна функционалност.

 

Обковът се използва за врати с дебелина от 16 до 40 мм. Тъй като се използват едни и същи елементи за плъзгане както при врати от масивни плочи, така и при такива с алуминиеви рамки, е възможно гъвкаво, както и комбинирано използване на материали за фронта. Изключително комфортно: регулирането по височина се осъществява при закачени врати, без да е необходимо да се разхлабват закрепващите винтове на носещите ролки.

В комбинация със системите демпфери Silent System Flexible 50 и Silent System Flexible 80 TopLine L изпълнява и най-високите изисквания.

 

6ef093fc6b

1. TopLine L е решение на проблемите при големи гардероби и плъзгащи се врати с маса до 50 кг

2. Едни и същи носещи и водещи елементи позволяват гъвкаво използване както на таблени врати, така и на врати с алуминиеви рамки с дебелина от 16 до 40 мм

3. Прецизното регулиране по височина гарантира перфектни фуги

4. С TopLine L монтажът на носещите и водещите елементи, както и закачането на вратите става като на игра: просто вратите се закачват върху носещия профил и водещите елементи се клипсват във водещия профил

 

Quadro водачи за по-дълъг живот на мебелите

С Quadro водачите с частично и пълно изтегляне за дървени чекмеджета е възможно формата и функционалността да бъдат перфектно съчетани, така че индивидуалността на конструкциите и разнообразието на дизайна да са неограничени.

PR_M012012d

Благодарение на скрития монтаж под дъното не се нарушава оптически вътрешността на мебелите. Плавната регулировка във височина се извършва без инструменти и гарантира изчистени фуги. Минималната сила, необходима за отваряне, допринася за плавното изтегляне на чекмеджето. При затваряне то леко се плъзга обратно към съответната позиция. С вградения демпфер Silent System чекмеджето се затваря меко и безшумно. Функцията Push to open съчетава изчистения, без дръжки мебелен дизайн с доказаните качества на Quadro водачите. Един лек натиск върху челото задейства механизма и чекмеджето се отваря автоматично.

 

Благодарение на единната система Quadro с частично и пълно изтегляне не е необходим монтаж на отделни компоненти, независимо от това кой вариант е предпочетен: с придърпване, Silent System или Push to open. Всичко това придава на еднодетайлната система голяма гъвкавост, тъй като при евентуална подмяна на водачите няма да се налагат промени в производствените процеси.