Кухня на балкон с гардероб в изградена ниша

Преди много, много години  кухнята се възприемаше само  като кът за приготвяне на храна, но днес тя е притегателен център в нашия модерен дом. В нея не само се храним, но и приемаме гости, водим задушевни разговори и отдъхваме след дългия изтощителен ден. В съвременния интериор все по-често се налага приобщаване на балкони и преграждане на различни пространства. В голяма част от новопостроените маломерни апартаменти кухнята е естествено продължение на дневната и често се отличава със стилен интериорен акцент хармониращ с основното обзавеждане. Ето защо избора на кухня е важен етап при създаването на уникален и модерен дизайн на Вашия дом. В идеалният случай тя трябва да бъде разделена на пет последователни кухненски зони /запаси, съхранение, миене, подготовка, готвене и печене/. Важна част от модерната и красива кухня е правилния избор на уреди за вграждане и аксесоари.

 

В този проект със съдеиствието на нашите партньори приобщихме един балкон и  обновихме цялосно една кухня. Разделихме помещението на две отделни зони /кухня и трапезария с кът за спане/. Извършихме следните ремонтни операции:

  1. Премахнахме стената между кухнята и балкона
  2. Подмехихме електрическа инсталация, като разделихме осветлението на отделни зони
  3. Преместихме водопровода и канализацията
  4. Изградихме предстена обшивка и окачен таван в зоната на новата кухня
  5. Положихме подовите и стени покрития /бои, теракот и тапети/

Корпуса на кухнята е изработен от ламинирано ПДЧ плоскости цвят – Венге Индира, а лицето от MDF плоскости с PVC покритие цвят – Оранж гланц. Добре подбраните механизми и разпределение на шкафовете дават възможност на клиента да използва кухнята оптимално. Дръжките и пренесения мотив от корпуса на кухнята върху корпуса и лицето на вградения гардероб придава много приятен и уютен завършен вид.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...